(Òscar Cadiach al cim del Broad Peak. Foto: Twitter @OscarCadiach)

L’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, explicarà aquest dijous en el marc de les xerrades de la Formació Permanent del Casal de l’Espluga els seus reptes a la muntanya. La conferència se celebrarà a l’Auditori Carulla Font a les 6 de la tarda.

L’ascensió al cim del Broad Peack d’aquest passat estiu, l’últim 8.000 que li faltava a Cadiach, dóna nom a la conferència que l’alpinista impartirà a l’Espluga, on també podrà recordar l’ascens als 14 cims de 8.000 metres d’altitud que ha coronat al llarg de la seva trajectòria esportiva.

Òscar Cadiach ha destacat per ser el primer alpinista català en assolir el cim de l’Everest, una fita aconseguida el 1985, i aquest 2017 es va convertir en el primer català que ha coronat els catorze vuit mils sense utilitzar oxigen artificial. L’alpinista tarragoní ha estat fotògraf i càmera d’alçada i actualment és col·laborador de la Universitat Rovira i Virgili.