L’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat una moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones en què manifesta el compromís de treballar per la igualtat de gèneres i, entre d’altres, dóna suport a la Vaga Internacional de Dones impulsada per col·lectius feministes d’arreu del món i convocada a Catalunya pel Moviment Feminista i els sindicats majoritaris.

La proposta, originària del grup municipal de Som Espluga, i presentada conjuntament per tots els grups va ser aprovada en la sessió del Ple Municipal del mes de febrer celebrat aquest dijous 1 de març. El text remarca les encara existents desigualtats i discriminacions cap a les dones que es tradueix, per exemple, en la precarietat laboral i la feminització de la pobresa. Un dels casos que exposa el text de la moció és que més d’un 70% dels contractes a temps parcials són de dones i que els carrecs de més rellevància continuen sent ocupats majoritàriament per homes.

D’aquesta manera, el consistori va aprovar que continuarà treballant pels drets de les dones, perquè les empreses del municipi desenvolupin plans d’igualtat i per la prevenció de qualsevol tipus de deiscriminació cap a les dones o d’assetjament sexual. Tanmateix, la moció també dona suport a la iniciativa de la vaga feminista d’aquest dijous 8 de març. Finalment, el text també recull la voluntat de l’Ajuntament de tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions i de les polítiques del govern municipal.

ÀUDIO: Aida Morgades, regidora de SOM Espluga, defensa la moció

ÀUDIO: La regidora de Benestar Social, Maria Jesús Martín, valora la proposta