Representants de l’Ajuntament de l’Espluga i de l’Associació de Defensa Forestal de l’Espluga han comparegut aquest matí per explicar que el dispositiu d’emergència ha pogut netejar bona part dels carrers i prevenir incidents després de la nevada que ha afectat la Conca aquesta matinada.

El cap de la Brigada Municipal, Antoni Collado, ha exposat que el personal municipal s’ha posat en marxa a les 8 del matí amb la col·laboració de 5 particulars i 3 voluntaris de l’ADF de l’Espluga. El primer focus d’atenció han estat els carrers principals de la vila, així com el centre del municipi i l’accés als serveis bàsics.

Al llarg del matí, la Brigada Municipal, l’ADF de l’Espluga, Excavacions Amill, Àrids Callau, Manolo Martínez i Joan Saumell han treballat en la neteja de la calçada i les voreres tirant sal. Tot i això, poc abans de les 8 del matí, diversos vehicles han tingut problemes per circular per l’interior del municipi.

El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga, Joan Amigó, ha agraït la tasca del personal de la brigada i dels col·laboradors i ha assegurat que el municipi té suficients reserves de sal, tot i que al llarg del dia se’n rebran més subministraments. D’altra banda, el regidor de comunicació, Jordi Torre, ha recomanat evitar desplaçaments i extremar precaucions. 

Les escoles de l’Espluga, a mínims

Els tres centres educatius de l’Espluga de Francolí han obert les seves portes per oferir serveis mínims. Tot i això, han estat escassos els alumnes que hi han assistit, només a l’Escola Vedruna s’hi han quedat dos infants. De fet, petits i grans han aprofitat el matí per gaudir de la nevada, sigui fent ninots o passejant per l’entorn de la comarca. Als establiments locals l’ambient ha estat més aviat apagat i és que molts veïns ja s’havien previngut aquests darrers dies tenint en compte la previsió de nevades.

ESPECIAL INFORMATIU: Balanç de les nevades i compareixença de les autoritats locals

Crònica de TAC12: La neu suspèn el transport escolar i deixa escoles amb molts pocs alumnes