La Conca de Barberà s’ha despertat aquest dimecres amb gruixos de 3 a 6 centímetres en cotes inferiors als 500 metres d’altitud i amb gruixos destacats als punts més elevats.

Les precipitacions han estat més importants aquesta matinada i les baixes temperatures han provocat que la nevada hagi estat generalitzada. Una de les conseqüències és la suspensió del transport escolar i els centres educatius tambe anul•len les classes, només oferiran serveis mínims.

Les autoritats remarquen que s’extremin les precaucions al volant i que s’evitin desplaçaments. De fet, aquest matí, poc abans de les 8 del matí diversos vehicles han quedat aturats a l’interior de l’Espluga. Amb tot, l’Ajuntament de l’Espluga ha activat a les 8 del matí el pla d’emergències a causa de la nevada i personal de la brigada municipal ja està netejant els carrers dels vila. Les autoritats locals compareixeran a dos quarts d’onze del matí per explicar el dispositiu i fer balanç de la situació.

A Vimbodí i Poblet s’han acumulat uns 10 centímetres de neu i el personal municipal hi treballa des de les 6 del matí per netejar els carrers. L’Escola i la Llar d’infants municipal nomen obrirà amb serveis mínims. El mateix gruix de neu s’ha registrat a Senan. On la nevada ha estat més lleu és a Vilanova de Prades, tot i ser un dels punts més elevats de la comarca, només s’han registrat 5 centímetres.

Arreu de la Conca el temporal de fred i neu ha seguit aquest matí amb presència de vent que, en alguns casos, ha fet caure la neu de les teulades i dels arbres.

Les previsions apunten que la nevada continuarà encara unes hores, però la cota anirà pujant i la pluja guanyarà terreny al llarg del matí.