La Conca de Barberà és la comarca del Camp de Tarragona amb l’habitatge de nova construcció més barat. Així ho demostra l’estudi fet públic per l’Associació de Promotors de Catalunya, que ha analitzat els immobles de nova construcció i en rehabilitació dels principals municipis catalans. La Conca destaca per tenir els preus més baixos en la venda d’habitatges nous de tota la demarcació de Tarragona, a una mitjana de 63.848 euros.

A tot Catalunya només trobem vivendes més barates a la comarca veïna de les Garrigues (58.618€) i el Pla d’Urgell (51.101€). La Conca de Barberà és doncs la tercera comarca catalana amb preus més baixos per venir-hi a viure. Pel que fa al preu del metre quadrat útil, la Conca també despunta com a lloc més econòmic del Camp de Tarragona, a 1.114€/m² útil. Només la superen les Garrigues (1.107€/m² útil), la Ribera d’Ebre (1.047€/m² útil), la Noguera (996€/m² útil) i el Pla d’Urgell (784€/m² útil).

A la demarcació de Tarragona el preu de l’habitatge ha crescut un 5,4% en l’últim any, fet que segons els promotors va directament relacionat amb un increment de la demanda i per tant, una millora de la situació.

Accedeix a l’estudi de l’oferta d’habitatges de nova construcció a Catalunya 2017 fet per l’Associació de Promotors

El director general de l’Associació de Promotors de Catalunya, Marc Torrent, ha reconegut a l’EFMR que les dades de la Conca de Barberà es poden llegir des de dos punts de vista, ja sigui negativament per falta de demanda o bé com una oportunitat ja que l’habitatge és més accessible i, per tant, és bo per atreure nova població.

Primers en rehabilitació al territori

Segons l’estudi de l’Associació de Promotors, la Conca de Barberà és la comarca de la demarcació de Tarragona on s’estan rehabilitant més edificis antics, en concret 11 immobles, per davant de l’Alt Camp, on hi ha 10 projectes de rehabilitació, i del Baix Camp, amb 4 actuacions. En canvi, al Tarragonès només hi ha un projecte. La recuperació d’edificis antics és encara un repte pendent a les ciutats del territori, mentre Barcelona lidera l’aposta per la rehabilitació a Catalunya. De fet, el director de l’Associació de Promotors assegura que la rehabilitació d’habitatges serà una tendència creixent en els propers anys.

L’Espluga, municipi de la Conca amb més oferta

Segons els Promotors de Catalunya, l’Espluga de Francolí és el municipi de la Conca de Barberà amb més oferta d’habitatge de nova construcció disponible, en concret, 14 vivendes el 2017, una més que el 2016. Totes són de categoria plurifamiliar, amb un preu mitjà de 70.664 euros. També hi ha 3 habitatges plurifamiliars nous a Sarral, a un preu mitjà de 38.252 euros (de 54 m²). A Montblanc només hi ha un pis de nova construcció disponible de 52,9 m² en un bloc unifamiliar, al preu de 45.200 euros.

ÀUDIO: Entrevista de Gerard Bosch a Marc Torrent, director general de l’Associació de Promotors de Catalunya