El Dust Bowl,  la crisi ecològica i de refugiats de les Grans Planes nord-americanes als anys 30, centra la mirada de l’exposició que aquest divendres a les set de la tarda obrirà les seves portes a la Sala Lluís Carulla del Museu de la Vida Rural de l’Espluga.

La inauguració de «The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la» comptarà amb la participació del comissari de la mostra, Àlex Rebollo; el cònsol general dels Estats Units d’Amèrica a Barcelona, Marcos C. Mandojana; l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira, i el president de la Fundació Carulla, Nicolau Brossa.

El MVR recorda ara la catàstrofe ecològica i humanitària dels anys 30 als Estats Units d’Amèrica com a conseqüència dels mals usos agrícoles, agreujada pels efectes de la Gran Depressió generada pel Crac del 29. El primer cas extensament documentat de refugiats climàtics és l’eix central de la nova exposició, però acaba destacant casos de refugiats actuals o els imminents efectes del canvi climàtic. Tot plegat amb la voluntat de posar en relleu les conseqüències que pot generar l’abús de l’home vers la natura.

Per tal d’aprofundir en el Dust Bowl el Museu de la Vida Rural ha obert un portal web amb informació de l’exposició i d’aquest període de greus tempestes de pols. «The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la» es podrà visitar fins al 30 de juny.