El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres va aprovar renovar el conveni amb TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona. Des de la seva creació, Montblanc forma part del consorci TACOALT, que gestiona el mitjà de comunicació. Fins ara era l’únic municipi de la Conca de Barberà que en forma part, però aquest 2018 s’espera que també pugui entrar a formar part del consorci l’Espluga de Francolí.

La renovació del conveni es va aprovar amb 10 vots a favor, de l’equip de govern i del PDeCAT, l’abstenció de la FIC i el vot negatiu de la CUP. De fet, la FiC i la CUP van aprofitar el seu torn de paraula per fer una crítica al mitjà per, segons diuen, la seva “falta de pluralitat”.

El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, assegurava que “renovar per 10 anys hauria d’haver comportat un consens a nivell polític més gran, crec que en podríem haver parlat”, i afegia: “TAC12 és una televisió que respon a criteris de representació política, i crec que una televisió pública no hauria de ser així, ha d’estar al servei de tothom”.

ÀUDIO: Toni Gutiérrez critica que TAC12 respon a criteris de representació política

La regidora Laura Aluja, de la CUP, també es va mostrar crítica, assegurant que “la televisió públic ha d’estar al servei dels ciutadans i nosaltres creiem que TAC12 està al servei dels governs, no és un mitjà plural on es vegi representada la diversitat ideològica dels nostres municipis”.

ÀUDIO: Laura Aluja critica falta de pluralitat a TAC12

La regidora de comunicació, Ariadna Ferrer, els va respondre assegurant que “TAC12 és una televisió pública, amb un rigor periodístic i amb un criteri de proporcionalitat”. Ferrer va afegir: “no hi ha cap problema en treure notícies de tots els partits, us animem a enviar notes de premsa i TAC12 amb el seu criteri en faran difusió, però també em consta que no han rebut cap nota de premsa vostra”.

ÀUDIO: La regidora de comunicació respon les crítiques de la FIC i la CUP

Des del PDeCAT, el regidor Cesc Viñas va argumentar el seu vot a favor assegurant que “la presència de Montblanc ha TAC12 ha sigut positiva, i la feina que s’ha fet des del canal ha estat molt correcta, sobretot en la difusió de la cultura”.

ÀUDIO: Cesc Viñas valora positivament la presència de Montblanc a la televisió

Per la seva banda, l’alcalde Josep Andreu assegurava que “Montblanc no es podia quedar fora d’un projecte del Camp de Tarragona” i va assegurar que “sempre hem insistit en que es facin noticies de tota la comarca, no només de Montblanc, i mai hem imposat res a nivell polític i tampoc territorial”.

ÀUDIO: Josep Andreu defensa la renovació de Montblanc a TAC12

Actualment els municipis que formen part de TAC12 són Tarragona, Valls, Salou, Vila-seca, Torredembarra, Montblanc, Constantí i Altafulla. A Montblanc moltes de les notícies s’elaboren des de Ràdio Montblanc, gràcies a un acord de col·laboració entre els dos mitjans de comunicació públics.