Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 1 de febrer un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilaverd, com a presumpte autor d’un delicte de furt de mobiliari d’una zona d’esbarjo de Vilaverd l’any 2016.

Quan els agents van recuperar en una casa del municipi les fustes sostretes, van localitzar que al magatzem annex hi havia una plantació de marihuana. Per això, el mateix dia, van detenir un home i una dona, de 39 i 48 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i també veïns de Vilaverd, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per cultiu i el tràfic de drogues.

Els agents de la policia catalana van començar la investigació l’1 de gener arran d’una denúncia per amenaces, en la qual un home acusava a un altre d’haver-lo intimidat amb un ganivet. Els agents van poder esbrinar que la disputa s’havia produït per motius sentimentals. Durant les actuacions policials, un dels homes va acusar a l’altra part d’haver comès un furt de mobiliari d’una zona d’esbarjo de Vilaverd i també del tràfic de drogues.

La Unitat d’Investigació es va fer càrrec del cas i va fer les comprovacions per contrastar la informació sobre el furt i el delicte contra la salut pública. Pel que fa al robatori, els mossos havien rebut una denúncia a finals de 2016 on s’explicava que algú havia desmuntat i sostret diversos bancs i taules de fusta que estaven al costat del santuari de la Mare de Déu de Montgoi a Vilaverd. Tot plegat, per un valor superior als 3.500 euros.

Aquest febrer els mossos van detenir l’home de 26 anys com a presumpte autor del furt del mobiliari de Vilaverd. Els agents van entrar a la casa del municipi on havien vist les fustes sostretes, les van poder recuperar i, al mateix temps, van descobrir que en un magatzem annex hi havia una plantació indoor de marihuana amb 77 plantes, focus de llum, ventiladors i extractors d’aire entre altres estris destinats al cultiu intensiu de la droga. Els detinguts podien fer quatre collites l’any i el valor al mercat il·lícit de cada recollida podria ser d’uns 16.000 euros. Els Mossos d’Esquadra van detenir la parella que residia a la casa com a presumptes autors d’un delicte de cultiu i tràfic de drogues.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan siguin requerits davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls que instrueix el cas.