L’any commemoratiu del centenari del naixement de Mossèn Ramon Muntanyola acabarà aquest dissabte 3 de febrer al Monestir de Poblet.

L’acte de cloenda del centenari començarà a les 10 del matí a la Basílica de Santa Maria de Poblet on s’hi celebrarà l’Eucaristia amb el Calze de Catalunya de Mn. Muntanyola. A continuació s’estrenarà l’obra «El Cardenal proscrit» amb les lletres de Ramon Muntanyola i la música de Mn. Valentí Miserachs. L’obra, composta amb motiu del centenari, serà interpretada per Schola Cantorum de la Seva del Camp, sota la direcció de Joan M. Vilalta.

D’altra banda, a les 12 del migdia al Palau Nou de l’Abat de Poblet es presentarà nova edició ampliada del llibre Vidal i Barraquer, cardenal de la pau, de Ramon Muntanyola, ara editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, sota la cura de Josep Massot i Muntaner. La presentació anirà a càrrec de l’Abat de Poblet, Octavi Vilà. En els actes de cloenda del Centenari del naixement de Mn. Ramon Muntanyola també hi participarà el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l’alcalde de l’Espluga, David Rovira.

D’aquesta manera es posarà fi a un any d’actes al Camp de Tarragona en honor al poeta i sacerdot espluguí. Conferències, lectures de poemes, taules rodones i presentacions de publicacions, entre d’altres, han servit per recordar les diverses facetes de Mn. Muntanyola. En total, s’han celebrat una quarantena d’actes a l’Espluga, Montblanc,  Tarragona, Reus, la Selva del Camp, Senan, Alcover i Mont-ral.

Tot i la cloenda d’aquest dissabte, els treballs del centenari tindran certa continuïtat enguany perquè el llibre Vidal i Barraquer, cardenal de la pau també es presentarà en altres municipis, ja que s’enllaça amb els 150 anys del naixement de Francesc d’Assís Vidal i Barraquer i els 75 anys de la seva mort.