Casa Llavasa, situada a Durro (Alta Ribagorça), ja ha rebut la visita de 250 persones durant els aproximadament sis primers mesos d’activitat com a casa de colònies. L’equipament de l’Associació l’Estornell de l’Espluga ha acollit 28 grups en aquest primer mig any, 16 dels quals provinents de l’Espluga.

En declaracions a l’Espluga FM Ràdio, el president de l’Associació l’Estornell, Enric Vives, ha donat a conèixer les primeres dades d’ocupació, assegurant que ja s’ha arribat a una facturació de 12.000 euros en poc més de cinc mesos, mentre que la previsió del projecte era d’uns 20.000 euros anuals.

El president de l’associació considera que les perspectives d’ocupació són bones i ha constat que pràcticament fins al juny ja no queda cap plaça lliure, excepte de Setmana Santa. També hi ha reserves fetes de cara a l’estiu d’enguany. Més enllà  de les dades d’ocupació, Enric Vives ha explicat que després de la posada en marxa de la casa de colònies ara es potenciarà la comunicació de Casa Llavasa per arribar a nous usuaris, un exemple és amb l’activació del nou web. 

Una inversió d’uns 240.000 euros va permetre adequar les instal·lacions de Casa Llavasa a la normativa vigent i obtenir el número de registre oficial com a Casa de Colònies a la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils de la Generalitat de Catalunya. La casa de Durro disposa de 24 places repartides en 3 bordes diferents que es poden reservar conjuntament o per separat.