L’espluguí Ramon Joan Roselló exposarà aquest dijous la història del Carnaval de l’Espluga en una xerrada que començarà a les 6 de la tarda a l’Auditori Carulla Font del Casal dins del cicle de la Formació Permanent del Casal.

El repàs històric es farà amb els recursos audiovisuals que Ramon Joan Roselló ha recopilat durant els darrers anys. Bona part d’aquests són vídeos de la rua del Carnaval de l’Espluga, ara coneguda com la Rua de les Mil Disfresses, que Roselló ha enregistrat al llarg de les darreres dècades. A la xerrada també hi sumarà els cartells promocionals de la festa i altres fotografies històriques extretes de publicacions locals. L’espluguí considera que amb els vídeos i imatges històriques es podrà apreciar l’evolució d’aquesta festa al municipi, com per exemple el to i estil de les disfresses o la mateixa rua.

Ramon Joan Roselló ha explicat a l’Espluga FM Ràdio que en l’inici de la ponència també explicarà breument els orígens de la festivitat del Carnaval al món. Tot i disposar d’un ampli arxiu audiovisual del Carnaval espluguí, Roselló assegura que la seva implicació només ha estat la d’enregistrar la rua per compte propi, per bé que la Comissió de Carnaval ha projectat els seus vídeos durant el sopar de comparses.

ÀUDIO: Entrevista a Ramon Joan Roselló sobre la xerrada d’aquest dijous