El Museu de la Vida Rural de l’Espluga acull aquest divendres a les 7 de la tarda la presentació dels llibres guanyadors de les dues edicions del Premi Serret Terra de Cruïlla, Patrimoni existencial de la Catalunya rural de Francesc Roma i El Sud de nou revisitat de Xavier Garcia.

Les presentacions d’aquest divendres aniran a càrrec dels dos escriptors al costat de l’editor de Cossetània, Jordi Farré; el promotor cultural, Octavi Serret, i el director adjunt de la Fundació Carulla, Jordi Quer.

Francesc Roma va rebre el premi de la primera edició del certamen per  Patrimoni existencial de la Catalunya rural (Cossetània Edicions) que es presenta com una aproximació al passat del país a través dels elements patrimonials que han quedat en desús i abandonats al territori, com per exemple forns, molins, cabanes, orris, pletes, etc. D’altra banda, el premi de la segona edició va ser per Xavier Garcia amb el llibre Sud de nou revisitat que retrata el canvi que ha experimentat les terres de l’Ebre en els darrers cinquanta anys que, segons l’autor, és el resultat del que considera «devastació ecològica, econòmica, social i política».

El Premi Serret Terra de Cruïlla és un reconeixement literari convocat per la Llibreria Serret i el projecte Terra de Cruïlla i atorgat per la Fundació Carulla. El premi té per objectiu promoure la creació literària relacionada amb el territori i el món rural.