Ja s’han fet públics els noms de les 15 nominacions que opten a un dels reconeixements de la Nit d’Entitats de l’Espluga d’aquest 2018. Els mèrits es reparteixen en 5 àmbits i es podrà votar un nominat de cada categoria.

Poden votar les persones majors de 16 anys empadronades al municipi i es podrà fer per internet o bé presencialment a l’Ajuntament de l’Espluga des d’aquest dimarts 16  fins al 24 de gener. 

Els reconeixements es divideixen en 5 àmbits: millor publicació, mèrits professionals, mèrits esportius, mèrits en l’àmbit educatiu i menció especial. Per a cada categoria es donarà un únic premi, tot i que també es farà una menció especial als finalistes. A més a més, també s’atorgaran reconeixements a les associacions de nova creació o les que hagin celebrat alguna efemèride especial.

Enllaç votacions per internet

NOMINACIONS PER ALS RECONEIXEMENTS DE LA NIT D’ENTITATS 2018

PUBLICACIONS:

Jordi Amigó Vilalta, per la publicació del llibre Escracks, adreçat al públic infantil amb l’objectiu de donar a conèixer referents del món escaquístic.
Pitu Amigó Bonet, per l’estrena del documental Salvatge – Alt Francolí, que descobreix el curs de les estacions, els canvis d’aspecte del paisatge i mostra més de 70 espècies animals que habiten a les Muntanyes de Prades i a l’entorn del riu Francolí.
Carme Martí Cantí, per la publicació de la novel·la El Camí de les Aigües, on relata les memòries de dones anònimes que van subsistir durant el pas de la Guerra Civil per la Conca i els anys de dictadura amb esforç i perseverança.

PROFESSIONALS: 

Antoni Carreras Casanovas, pel premi Jaume Vicens Vives 2017 a la qualitat docent, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i l’obtenció del màxim guardó com a millor professor universitari de Dret Públic Constitucional de la URV.
Polleria Antònia, pels seus 50 anys d’activitat i comerç familiar a l’Espluga de Francolí.
Gerard Bosch Castro, per haver aconseguit crear una graella de programació completa i variada amb la vinculació d’antics i nous col·laboradors de l’EFMR.

ESPORTIUS: 

Meritxell Lorca Requena, per la 2a posició al campionat d’Espanya d’esquí en la modalitat gegant, la 3a posició al campionat d’Espanya de 100 metres llisos, la 1a posició al campionat d’Espanya en salt de longitud, la 1a posició al campionat de Catalunya de 100 metres llisos i de salt de longitud, i la 1a i 2a posició a diferents Mítings Internacionals de salt de longitud.
Carlota Franquès Martí, per la 15a posició al campionat mundial de dansa Dance World Cup amb la coreografia Tu, yo ¿y quien más?, en representació de l’Escola de Dansa del casal de l’Espluga.
Jordi Salvadó Font, per haver participat de les Sordolimpíades de Samsun a Turquia, competint en la modalitat de ciclisme.

EDUCATIUS:

Catalina Riutort Fort, per haver aconseguit el primer premia la 40a edició del Certamen de Relat Breu de Coca Cola.
Miquel Isern Cabrero, per haver obtingut una puntuació d’entre el 1,4% millor de Catalunya a la 22a edició de la Prova Cangur de matemàtiques, on hi van participar 100.000 alumnes en total, i 18.900 de la seva categoria.
Escola Martí Poch per haver obtingut el distintiu d’Escola Verda en reconeixement a la tasca del col·legi en relació a l’educació per a la sostenibilitat.

MENCIÓ ESPECIAL:

Josep Maria Vallès Martí, per la coordinació dels actes del Centenari del naixement de Mossèn Ramon Muntanyola.
Borja Moll Juan, per haver enriquit el teixit musical espluguí a través de la seva vinculació a l’Escola Municipal de Música, l’Orquestra i el Cor TLP, la Cultural Jordi Francolí, el grup espluguí Tòlia i les Guineus, entre d’altres.
Reconeixement a les persones i organitzacions vinculades amb el Referèndum de l’1O, com ara el Comitè en Defensa del Referèndum (CDR) per la seva funció i implicació en fer-lo possible, l’’ANC Espluga per ser part activa de l’organització, als membres de l’Espluga Audiovisual per haver fet una extensa cobertura de la jornada i als molts espluguins anònims que hi van aportar el seu gra de sorra.