Els primers actes previs del Festival Internacional de Novel·la Criminal en català de l’Espluga, El Vi fa Sang, han començat aquest divendres a l’Institut Joan Amigó de l’Espluga i a l’Institut Martí l’Humà de Montblanc.

La primera de les jornades prèvies ha consistit en la xerrada de Rafa Melero, Ivan Llambí i Xavier Álvarez Llaberia, tots ells membres del cos dels Mossos d’Esquadra i escriptors de novel·la criminal. Els ponents han explicat pautes sobre com construir un relat curt del gènere negre destacant la importància d’impactar al lector, detallant diverses tècniques literàries per construir una narració o representant una escena d’un crim.

A l’Institut Joan Amigó de l’Espluga les xerrades s’han fet als alumnes de 4t d’ESO, una trentena en total. Mentre que a l’Institut Martí l’Humà de Montblanc el funcionament ha estat diferent, ja que l’activitat era voluntària per als alumnes d’ESO. Uns 130 nois i noies es van inscriure a les xerrades, però només uns 60 han pogut participar-hi. També s’ha fet una ponència a una cinquantena d’alumnes de Batxillerat de la comarca a l’institut montblanquí.

L’activitat s’ha programat amb l’objectiu d’animar i guiar els nois i noies per tal que participin a la segona edició del concurs juvenil de relats curts del festival El Vi fa Sang. Hi podran participar els estudiants dels centres d’ensenyament secundari de la Conca de Barberà complint les bases del concurs i el termini per presentar els treballs acaba l’1 de març. D’altra banda, enguany també se celebrarà la quarta edició del concurs de relats. El Festival Internacional de Novel·la Criminal en català de l’Espluga, El Vi fa Sang, se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d’abril.