Una avaria en un transformador elèctric d’Endesa va deixar aquest dilluns 25 de desembre una part de l’Espluga sense llum durant prop de 7 hores. L’avaria va afectar l’enllumenat públic de diversos carrers i 199 cases del municipi que van passar la nit del dia de Nadal sense subministrament elèctric.

Des de l’Ajuntament de l’Espluga es va comunicar la incidència a Endesa al voltant de les 10 de la nit. La companyia no en tenia constància i en poc més d’una hora van determinar que es tractava d’una incidència important. De fet, el problema no s’ha resolt fins a gairebé dos quarts de 6 de la matinada quan s’ha instal·lat un transformador de recanvi.

La zona afectada per l’apagada va ser la pròxima a la plaça de la Vila, carretera de Poblet, carrer Torres Jordi i carrer de la Font, entre d’altres.