Els Mossos d’Esquadra han comunicat a Ajuntaments de la Conca de Barberà l’ordre de retirar les pancartes amb la frase “llibertat presos polítics” per instrucció de la Junta Electoral, ja que considera que afecta la neutralitat que han de preservar les institucions durant la campanya electoral. El requeriment també afecta a la pancarta “Democràcia” d’Òmnium Cultural.

Segons ha pogut saber l’EFMR, els consistoris han acatat la decisió, però no amaguen el seu malestar. De fet, en la majoria dels casos, la pancarta s’ha reubicat en altres punts del municipi. Per exemple, a l’Espluga s’ha penjat a l’edifici de Cal Cabeça, ubicat a la plaça de la Vila, o a Barberà de la Conca s’ha penjat a poc més d’un metre de l’ajuntament.

Un dels primers batlles de la comarca en comunicar la retirada de les pancartes va ser Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet, qui a través de les xarxes socials va expressar: “La normalitat no es pot imposar, perquè no hi ha cap circumstància que ho sigui, de normal”. Güell assegura que l’empresonament de dos dels consellers cessats i els presidents d’Òmnium i l’ANC no passarà a l’oblit pel fet d’haver retirat la pancarta.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, explica com van rebre l’ordre

Pel que fa a Montblanc, l’alcalde Josep Andreu ha confirmat que els Mossos d’Esquadra li han comunicat oralment l’obligació de retirar les pancartes de la façana de l’ajuntament. Aquest dilluns Montblanc ha decidit acatar l’ordre de la Junta Electoral i retirar la pancarta, tot i que s’ha tornat a instal·lar en llocs ben visibles, a tocar del mateix ajuntament.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc, parla sobre la retirada de les pancartes

Les pancartes han estat visibles fins aquesta setmana

1 COMENTARI

Comments are closed.