L’estrena de l’aventura d’anar a buscar el tió al bosc va comptar aquest diumenge al matí amb més d’una trentena de nens i nenes. L’activitat, impulsada per l’Ajuntament de l’Espluga i coordinada per l’empresa Drac Actiu, va congregar en total una vuitantena de persones que van trobar-se a l’Alberg Jaume I per tal de començar un petit itinerari pel Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet amb l’objectiu de trobar el tió de cada infant.

Un personatge màgic va sorprendre els infants, tot explicant històries sobre els tions i guiant-los per trobar-los. Després d’una petita caminada, els nens i nenes van trobar el seu tió i van endur-se’l amb l’objectiu d’alimentar-lo durant aquestes setmanes perquè el dia de Nadal cagui amb força.

«La participació va ser molt superior a la que ens esperavem i l’activitat va ser molt bonica i il·lusionant», ha expressat la regidora de festes de l’Espluga, Erika Soriano, qui també ha assegurat que la iniciativa es repetirà l’any que ve per la bona rebuda que ha tingut. En acabar, els assistents van recarregar energies amb un tros de coca amb xocolata.