El projecte de voluntaris que l’any 2013 va crear l’Ajuntament de l’Espluga es tornarà a impulsar aquesta tardor, ara sota el paraigües del Casal de l’Espluga, amb presentacions en públic per explicar els objectius d’aquesta xarxa de voluntaris del municipi.

La primera d’aquestes xerrades serà en el marc de les ponències que organitza la Formació Permanent de l’Espluga i se celebrarà el dijous 23 de novembre a les 6 de la tarda a l’Auditori Carulla Font. La presentació anirà a càrrec de l’educadora social de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de la tècnica de joventut de l’Espluga.

En declaracions a l’Espluga FM Ràdio, la regidora de Benestar Social, Maria Jesús Martín, feia autocrítica sobre la posada en marxa del primer projecte de voluntariat. “Segurament no vam fer tota la difussió que hauríem d’haver fet i ara volem donar-li un nou impuls”, expressava la regidora. En aquest sentit, la xarxa de voluntaris també va topar amb entrebancs legals pels quals l’Ajuntament no podia encapçalar la iniciativa, com estipula la Llei del Voluntariat que va aprovar el Parlament de Catalunya l’any 2015.

Segons Maria Jesús Martín, l’exposició del projecte de Voluntaris per l’Espluga també passarà per les aules de l’Institut Joan Amigó per donar-lo a conèixer entre els més joves i ser una opció per al servei comunitari que desenvolupen alguns dels alumnes del centre.

Voluntaris per l’Espluga és un projecte de voluntariat social i comunitari que neix amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social i posa sobre la taula vies de col·laboració diverses. Per exemple, la responsable de Benestar Social al consistori esmentava que la iniciativa contempla l’acompanyament de gent gran, l’ensenyament d’un idioma o l’atenció a joves amb risc d’exclusió social, entre d’altres.

El Casal de l’Espluga de Francolí és qui ha llençat aquest nou projecte, però compta amb el suport de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. També hi col·labora l’Oficina Jove Conca de Barberà, el Punt d’Informació Juvenil Francolí i l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

1 COMENTARI

  1. Es una tasca que veig en molt bons ulls. I que pot donar caliu,ajuda o supor un vantall divers de persones. Important que que conte amb a colaboració de la juventut.

Comments are closed.