Santa Coloma de Queralt celebra des d’aquest divendres i fins diumenge la festa Som Terra de Safrà amb mostres gastronòmiques, presentacions de llibres i demostracions de cuina en directe que, per exemple, aproparan els reconeguts Pep Nogué o Mariona Quadrada a la Conca.

La tercera edició de la festa Som Terra de Safrà obre les seves portes aquest divendres i fins diumenge. D’aquesta manera, Santa Coloma pren el relleu a Montblanc que la setmana passada celebrava Safrània i els colomins presenten ara un ventall d’activitats socials i culturals amb el safrà com a pal de paller. Una programació que s’ha vist afectada pel moment polític que viu Catalunya, ja que la programació de dissabte a la tarda s’ha traslladat al matí del diumenge a causa de la manifestació a Barcelona.

Dissabte al matí el castell dels Comptes de Santa Coloma rebrà el talent culinari de Pep Nogué i Mariona Quadrada que oferiran demostracions de cuina en directe. També hi tindran un paper els restauradors i productors del municipi i de la comarca que aproparan les seves elaboracions i es podran maridar amb la cervesa artesana local, la Segarreta, i amb vins de la DO Conca de Barberà. Els productes locals i artesans també tindran el seu espai a la plaça de l’Església amb la Mostra de Productes Agroalimentaris de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra.

Diumenge la demostració de cuina anirà a càrrec d’Anna Pasqual i Josep Lahuerta, del Restaurant Molí del Mallol i de les bloggers Bet Florensa i Teresa Farré.

Durant el cap de setmana, també es presentaran els llibres El safrà. Secrets d’una espècia valuosa de la Fundació Queralt i El canvi global de Jesús Gelida. Som Terra de Safrà també oferira una visita guiada al call de Santa Coloma i a Cal Jaume Punto per collir flors de safrà, també es faran diverses xerrades i es farà un concurs d’Instagram. 

Al programa Punt de Mira d’aquest divendres 10 de novembre es destaquen les propostes de Som Terra de Festa