Montblanc celebrarà del 3 al 5 de novembre la desena edició de Safrània, una mostra gastronòmica que reunirà productors i restaurants de la Conca de Barberà i d’altres punts de Catalunya a l’antic convent de Sant Francesc.

La fira arrancarà divendres amb la vetllada «4+5 a taula», un sopar que inclou gastronomia, vi i la música del grup Leimotiv. Es tracta d’una de les novetats de la programació i està organitzada per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la conca de Barberà.

Dues de les altres propostes destacades arribaran de la mà de l’associació La Conca 5.1 que dissabte a la tarda aproparà el mediàtic Carles Xuriguera per encapçalar un recorregut vitivinícola en forma de tast. D’altra banda, tant dissabte al migdia com diumenge, se celebrarà una vermutada popular i musical amb la participació de quatre productors. Dissabte s’acompanyarà amb les actuacions de Joan Pau Jàvega i Apalanke, mentre que diumenge la música la posaran Xavi Nuez i Gemma Humet.

Safrània també es degustarà a les xarxes socials

L’edició d’enguany també comptarà amb la presència de 20 gastrobloggers reconeguts que difonen continguts relacionats amb el món de la gastronomia a les xarxes socials. En el marc d’aquesta visita, José María Toro de @bloghedonista farà una ponència dissabte a la tarda.

Els cuiners joves també seran protagonistes de Safrània 2017 perquè dissabte al matí el participant del concurs televisiu Master Chef Junior, Lluc Calls, farà una demostració de cuina per a infants. A la tarda, coordinarà un taller de piruletes de xocolata junt amb el jove cuiner montblanquí, Joan Ollé.

Durant el cap de setmana tindran lloc altres tallers, com per exemple el taller de dissabte a càrrec d’Aromis de la Conca per anar a collir flor de safrà i continuar el procés desbrinat a la fira. D’altra banda, la cooperativa Aresta de Santa Coloma de Queralt explicarà com elaborar magdalenes veganes amb farines vegetals locals. Diumenge hi haurà un taller infantil de mandonguilles amb la xarcuteria i carnisseria Ca la Cova de Vimbodí.

Com cada any, diversos cuiners de la comarca i de més enllà tindran protagonisme a la cuina central i explicaran com en els seus restaurants utilitzen productes de proximitat, entre els quals el safrà. A un preu de 6 € es podran adquirir tiquets que donaran dret a cinc degustacions gastronòmiques, de vins i caves o licors, segons decideixi el visitant. Al preu de 1 € es podran adquirir copes a la taula d’informació, i a 2 € els tiquets dels tallers infantils. L’horari de Safrània serà el següent: dissabte d’11 del matí a 3 de la tarda i de 2/4 de 6 a 2/4 de 10; i el diumenge d’11 del matí a 3 de la tarda.

CONSULTA EL PROGRAMA DE SAFRÀNIA