La Coral d’Aprodisca ha commemorat aquest diumenge els sis anys de vida de la formació musical amb un concert al Teatre del Casal en què el folklore català ha tingut un pes important.

D’una banda, la vintena de cantaires ha fet sonar davant d’un centenar de persones un repertori de cançons tradicionals catalanes i, de l’altra, s’ha acompanyat d’entitats de cultura popular de l’Espluga per celebrar el sisè aniversari de la Coral. El concert, que s’ha dividit en dos actes, ha comptat amb una primera part en què la formació musical ha actuat en solitari i en alguns moments acompanyada per una bateria i amb repertori clàssic, mentre que en la segona part algunes de les peces musicals s’han interpretat combinades amb les actuacions del Ball de Bastons de l’Espluga, els Gegants de la Germandat de la Santíssima Trinitat, la família sencera de Gegants Neolítics, els Grallers de l’Espluga o l’acompanyament musical de Marina Nadal amb la flauta dolça.

L’espluguí Josep Maillo, impulsor i director de la Coral d’Aprodisca, ha rebut l’escalf del públic, però també dels membres de la formació musical que han destacat la feina i la paciència de Maillo al capdavant de la Coral. Per la seva part, la presidenta d’Aprodisca, Carme Sareda, ha agraït la tasca del director de la coral i ha destacat la continuïtat i perseverança dels cantàires.