En diversos municipis de la Conca de Barberà s’han programat concentracions per aquest divendres a les 20.30 h per donar la benvinguda a la República Catalana després que aquest migdia el Parlament de Catalunya hagi declarat la independència.

A l’Espluga l’acte se celebrarà a la plaça de la Vila i hi participaran entitats de cultura popular del municipi. Per la seva part, Vimbodí i Poblet ha estat el primer municipi de la comarca en què s’ha programat un acte d’aquest tipus i  tindrà lloc a la plaça Major. Les convocatòries animen els assistents a portar-hi cava per celebrar l’arribada de la república.

Tot plegat arriba després que el Parlament de Catalunya hagi aprovat per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 en blanc la petició al Govern de Catalunya perquè declari la independència de Catalunya i engegui un procés constituent. El diputat espluguí Ferran Civit ha participat de les votacions i, uns segons abans, ha penjat una fotografia a twitter en què hi apareix una papereta amb el “Sí”.