Les enquestes de valoració de la programació de la Festa Major de l’Espluga deixen un balanç d’un notable en la majoria de les respostes, per bé que el nombre de participants no supera la quarantena. Les novetats d’enguany han tret bona nota, com per exemple l’estrena de les postres de la Festa Major, una iniciativa que més del 90 % dels enquestats ha valorat positivament.

Les enquestes donen un 8 sobre 10 de mitjana a la Festa Major d’aquest 2017. El dia amb més bona nota és el divendres que ha obtingut un 8,4 de mitjana. El segueix la programació del dissabte, ja que la majoria dels enquestats han qualificat amb un 8 o més l’oferta de la programació. D’altra banda, la puntuació més baixa l’ha rebut la programació del dimecres perquè alguns dels enquestats consideren que la Festa Major va començar massa aviat després de celebrar el pregó amb Ferran Civit el dimarts.

Pel que fa a les propostes musicals, la mitjana de la quarantena de persones que han respost les enquestes és de 8 pel format musical de la nit de divendres a la plaça de l’Església i a la plaça Montserrat Canals, així com al format de la nit de dissabte a la plaça de l’Església. El format musical de la nit de dissabte en el cas de la plaça Montserrat Canals supera per poc el 7. D’altra banda, un 80 % dels enquestats assegura que el concurs per dissenyar el cartell de la Festa Major s’hauria de repetir.

La d’enguany ha estat la segona vegada que la regidoria de festes de l’Ajuntament de l’Espluga ha posat en disposició les enquestes per conèixer la valoració dels espluguins i espluguines. Les votacions es podien fer per internet o de forma presencial a l’ajuntament.

Gràfiques publicades per la regidoria de festes amb els resultats de les enquestes de valoració