Aquest dimarts es va constituir el Comitè en Defensa de la República – Conca de Barberà amb l’objectiu de coordinar a escala comarcal les accions massives que es programin en favor de la creació d’una nova república catalana.

Dies abans del referèndum de l’1 d’octubre es van crear diversos Comitès en Defensa del Referèndum en molts municipis, a la Conca només a l’Espluga, per tal de protegir els col·legis electorals amb l’objectiu de permetre les votacions. Ara, setmanes després, s’ha creat una nova organització d’àmbit comarcal que coordinarà les informacions i accions de les pròximes setmanes. Segons ha pogut saber l’EFMR, el CDR de l’Espluga es mantindrà igualment actius i es preveuen noves accions massives als carrers i places de Catalunya.

El nou comitè de la Conca neix amb la voluntat de donar suport a les iniciatives d’altres entitats independentistes que programin actes o accions en favor de la independència de Catalunya. En aquest sentit, el comitè dóna suport a la concentració en defensa de l’escola catalana d’aquest dimecres a les 18 h a Montblanc i també a la xerrada “155, ara què?” d’aquest vespre també a la capital de la Conca a càrrec de Ferran Civit. Una altra cita que es recomana des dels comitès  és la xerrada “Com ens afecten els canvis de seu dels bancs?” que se celebrarà aquest dijous a les 19 h al Consell Comarcal de l’Alt Camp a Valls.

Els CDR segueixen en marxa i, de fet, es va celebrar una reunió a Igualada amb representants d’un centenar de comitès d’arreu de Catalunya, entre els quals tres membres del CDR de l’Espluga. De la trobada se’n desprèn un comunicat de rebuig a l’aplicació de l’Article 155 i s’exigeix l’alliberament immediat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Alhora, insten al govern català a proclamar la república catalana en aplicació del resultat del referèndum de l’1-O.