Des de primera hora del matí centenars de persones s’han aplegat a les portes dels col·legis electorals de la Conca de Barberà, amb les concentracions més massives registrades a Montblanc i a l’Espluga. Els col·legis han obert a les 9 del matí i les votacions s’han pogut fer de forma interrompuda en alguns moments del matí per dificultats tècniques i per avisos de desplegaments policials. La calma s’ha alterat per l’incident d’aquest matí a Sarral en què la Guàrdia Civil ha entrat al col·legi per la força. Progressivament les votacions han recuperat la normalitat als municipis de la Conca.

A les 12 del matí a Montblanc hi han votat 1.350 persones, mentre que a l’Espluga n’han estat més de 770. Com mostren les dades, durant les primeres hores s’ha registrat un alt nombre de participació. Un fet que fora dels col·legis electorals s’ha traduït amb llargues cues que a l’Espluga que han propiciat esperes de fins a una hora per poder votar. Per això, quan han començat les votacions s’ha donat prioritat a la gent gran o amb dificultats de mobilitat. A primera hora, s’ha anunciat que el cens seria universal i, per aquest motiu, es podria votar des de qualsevol col·legi sense tenir en compte el cens local, però el servei en molts col·legis s’ha interromput per la dificultat de l’accés a internet.

A les 6 del matí eren centenars les persones concentrades davant dels col·legis electorals, més de 400 a l’Espluga i per sobre de 500 a Montblanc. La concentració de la societat civil ha crescut al llarg del matí i, alhora, la solidaritat de moltes persones que han donat esmorzar a les persones mobilitzades.

1 COMENTARI

Comments are closed.