Un agent dels Mossos d’Esquadra es va personar aquest passat dimarts a l’Escola Martí Poch de l’Espluga per interrogar  la directora del centre sobre el referèndum de l’1 d’octubre i, al mateix temps, presentar-li l’acta de la Fiscalia Superior de Catalunya en què se l’adverteix que si col·labora amb la convocatòria, podria cometre un delicte. 

La directora de l’Escola Martí Poch, Ester Anglès, ha explicat a l’Espluga FM Ràdio que no ha rebut cap notificació per part de l’administració sobre la convocatòria del referèndum d’autodeterminació que, com ha fixat la Generalitat de Catalunya, hauria de celebrar-se al centre escolar. Par tant, Anglès afirma que no té constància que les votacions s’hagin de fer a l’Escola Martí Poch. Per aquest motiu, assegura que aquest cap de setmana actuaran amb total normalitat, divendres a la tarda tancaran l’edifici i no serà fins dilluns al matí quan tornaran a obrir-lo.

Aquest dimarts la directora va explicar-ho a la policia catalana, qui mitjançant la notificació de la Fiscalia també li va demanar que en cas de rebre informacions del referèndum ha de comunicar-ho als Mossos d’Esquadra, com també ha de fer si rep pressions per obrir el col·legi. En les visites que estan fent els Mossos a les escoles del país també es busca material relacionat amb el referèndum. En el cas de l’Escola Martí Poch, la directora va confessar que el centre no ha rebut cap tipus d’element que es pugui relacionar amb la convocatòria de l’1-o.