Els grups municipals de l’Ajuntament de l’Espluga i l’Espluga per la Independència fan una crida a la mobilitació constant aquest diumenge al col·legi electoral amb motiu del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Les agrupacions animen a la societat civil a estar-s’hi tot el dia per preservar que es pugui votar, per això preveuen activitats durant el dia amb la participació d’entitats de cultura popular i també s’ha organitzat un esmorzar i dinar popular.

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha confirmat que es farà un esmorzar i dinar popular a l’exterior del col·legi electoral per tal de mobilitzar-hi la societat civil. Rovira ha volgut deixar clar que l’esmorzar i el dinar no es finançaran amb recursos públics, sinó que s’habilitarà un espai per fer-hi aportacions voluntàries.

D’altra banda, també s’ha convidat a participar-hi als grups de cultura popular de l’Espluga. Tot plegat, respon, com deixava entreveure diumenge l’alcalde de l’Espluga a l’EFMR, a la crida per fer resistència pacífica en el cas que efectius policials intentin retirar les urnes.

ÀUDIO: David Rovira plantejava una possible mobilització 

El regidor de Som Espluga, Jordi Miró, animava els espluguins a votar aquest diumenge i, al mateix temps, a passar la jornada al col·legi electoral.

ÀUDIO: Jordi Miró considera que seria positiva la presència dels espluguins al col·legi durant tot el dia