La novena edició de la Festa Bastonera de les Comarques Meridionals que acull l’Espluga aquest dissabte 16 de setembre comptarà amb la participació de 14 colles. La trobada mobilitzarà prop de 500 persones al municipi per commemorar el vintè aniversari de la recuperació del Ball de Bastons a l’Espluga. La jornada festiva l’organitza aquesta entitat de l’Espluga amb més de 40 voluntaris i el suport de l’Ajuntament de l’Espluga, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i entitats i empreses del municipi.

La Festa Bastonera tindrà com a reclam principal la cercavila amb totes les colles participants que començarà a les 18.30 h des de la plaça Montserrat Canals, on també finalitzarà. La cercavila passarà per l’Avinguda Catalunya per enllaçar amb el carrer Anselm Clavé, després arribarà a la plaça de l’Església passant pels carrers Sant Blai i Sant Antoni. El recorregut de tornada a la plaça Montserrat Canals passarà per la Plaça de la Vila, el carrer Torres Jordi i el carrer Lluís Carulla. La cercavila acabarà amb la ballada conjunta de les 14 colles a la plaça Montserrat Canals.

Les 14 colles que participaran a la trobada són: Ball de Bastons de Cambrils, Ball de Bastons de Montblanc, Colla bastonera del Casal Popular l’Arreu de Mollerussa, Esbart Santa Llúcia de Reus, Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, Ball de Bastons de Sant Jaume dels Domenys, Ball de Bastons de Valls, Bastoners de Gavà, Bastoners d’Altafulla, Ball de Bastons de la Riera de Gaià, Ball de Bastons d’Aleixar, Ball de Bastons de Salou, Ball de Bastons Castellar del
Vallès i el Ball de Bastons de l’Espluga de Francolí.

Prèviament a la celebració de la Festa Bastonera, el Ball de Bastons de l’Espluga ha convocat dues reunions informatives per a totes les persones que vulguin ser voluntàries durant la trobada. La primera reunió serà aquest dijous a les 20.30 h i la segona divendres a les 21 h, les dues a la sala Llucià Navarro.