Aquest dimarts 12 de setembre les escoles de l’Espluga han obert les seves portes per acollir els més de 620 alumnes que comencen el nou curs escolar. Els nervis s’han mesclat amb la il·lusió en una primera jornada en què molts han començat estrenant motxilles i d’altres accessoris, mentre que alguns pares fotografiaven els seus fills en el primer dia a l’escola.

ÀUDIO: Ambient previ a l’inici del curs escolar

L’Escola Martí Poch comença el curs amb 198 alumnes, mentre que l’Escola Vedruna arriba gairebé als 200 sumant la llar d’infants. D’altra banda, la Llar d’Infants Municipal ja té 24 inscrits i esperen que la xifra creixi aquests pròxims mesos. L’Institut Joan Amigó de l’Espluga arranca amb poc més de 180 alumnes d’ESO i 18 del cicle mitjà d’informàtica.

Els centres de primària del municipi, l’Escola Martí Poch i l’Escola Vedruna, han arrancat el curs estrenant equipaments, malgrat no haver finalitzat les intervencions. D’una banda, l’Escola Martí Poch ja ha ampliat el sorral, tot i que el projecte de renovació encara continuarà durant els pròxims mesos amb d’altres actuacions. Per la seva part, l’Escola Vedruna de l’Espluga ha començat el nou curs amb una nova imatge exterior després de millorar l’entrada i la recepció, però l’estrena ha estat a mitges perquè les obres encara no han acabat.

La Directora General d’Escola Vedruna de l’Espluga, Teresa Roig, ha destacat que el centre comença amb el canvi d’imatge i organitzatiu del nou projecte d’Escola Vedruna Catalunya. D’altra banda, ha remarcat que a les aules enguany s’apostarà per les noves tecnologies i l’anglés, mentre que el curs de sisè de primària afrontarà un nou projecte educatiu que combinarà l’educació social, tecnològica i plàstica.

ENTREVISTA: Teresa Roig, Directora General d’Escola Vedruna Espluga

D’altra banda, la directora de l’Escola Martí Poch de l’Espluga també ha desvetllat alguns dels projectes que iniciarà l’escola aquest mesos avançant que l’escola participarà en un Erasmus Plus vinculat amb la pràctica dels escacs. D’aquesta manera, l’Escola Martí Poch s’agermanarà amb altres escoles europees i els alumnes espluguins treballaran, per exemple, les matemàtiques en anglès.

Ester Anglès també ha destacat el repte científic-tècnic que es planteja ara amb el projecte de l’hort que va començar l’any passat. Anglès ha assegurat que, a partir d’ara, “serà un lloc de treball del dia a dia en què els alumnes podran explorar i treure hipòtesis”.

ENTREVISTA: Ester Anglès, directora de l’Escola Martí Poch de l’Espluga

Pel que fa la Llar d’Infants Municipal, Mília Bosch, ha explicat que els infants aquest curs seguiran amb el projecte de la Noe Gaya amb la segona part del conte de La Fada. També ha recordat que es continuarà amb la iniciativa de portar entitats del municipi a l’escola.