Prop de mil conquencs van sumar-se a la mobilització de la Diada a Barcelona utilitzant els 19 autobusos que va facilitar la Conca de Barberà per la Independència i l’ANC Baixa Segarra. Des de l’Espluga, en van sortir 5 amb unes 300 persones.

Les persones de la Conca que van participar a la manifestació van fer-ho per omplir el tram 410, junt amb l’Alt Camp. Grups d’amics, famílies i veïns de la comarca van sumar-se a la reivindicació del dret a decidir el futur de Catalunya i en favor del referèndum del pròxim 1 d’octubre.

Com en els darrers anys,  hi van participar els Gegants Neolítics de l’Espluga, però aquesta vegada ho van fer amb la família completa. També hi van assistir els Torraries de Montblanc.

El coordinador de l’Espluga per la Independència, Jordi Saumell,  ha assegurat que la participació dels espluguins a la manifestació d’aquest 11 de setembre ha estat semblant a la dels darrers anys. “Esperem que serveixi per poder votar l’1 d’octubre i per demostrar, una vegada més, que som molta gent els que volem aquest referèndum”, ha expressat Saumell.