La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana de l’Espluga fa una crida a la participació massiva a la mobilització de la Diada de l’Onze de Setembre a Barcelona per guanyar, expressen, el dret a celebrar el referèndum. Des de la Conca de Barberà per la Independència s’han organitzat 15 autobusos per assistir a la manifestació de Barcelona i, per ara, ja compten amb uns 200 inscrits de l’Espluga i més de 700 en tota la comarca. Els autobusos sortiran de l’Espluga al voltant de dos quarts d’una del matí.

En una entrevista a l’Espluga FM Ràdio, l’Espluga per la Independència ha animat els espluguins a participar en la mobilització de l’11 de setembre en què enguany es representarà el símbol de suma (+) a Barcelona. El coordinador de l’ANC de l’Espluga, Jordi Saumell, va assegurar que la Diada d’enguany tornarà a ser històrica i és important perquè, en menys d’un mes, se celebrarà el referèndum d’autodeterminació. “Estem a les portes de la cita electoral més important de la nostra història, un referèndum d’autodeterminació, on de forma definitiva i vinculant podrem decidir si volem o no ser un estat independent, no és moment per estar cansats”, va expressar Saumell.

En els mateixos termes, Josep M. Mercadé, membre de l’entitat independentista, va considerar que la manifestació de l’11 de setembre ha de ser molt massiva per fer replantejar la possició del govern espanyol davant del dret a decidir. “No podem fer cap pas enrere, si baixa la participació això serà amplificat per part dels sectors que s’oposen al referèndum”, afegia Mercadé.

Per a la mobilització es divideix en 4 eixos amb 12 trams per a cada un, que es tradueix en una suma total de 48 trams numerats de cent en cent. El tram de la Conca de Barberà serà el 410, situat al Carrer d’Aragó. Aquest 2017 s’ha dissenyat una nova samarreta, enguany, de color groc fluorescent en homenatge a les persones voluntàries i, alhora, es demana que els assistents també portin una segona samarreta corresponent a alguna entitat o associació amb la qual col·laborin.

Jordi Saumell: “Ens traslladen tranquil·litat, hi haurà urnes” 

Els representants de l’Espluga per la Independència també van parlar del referèndum previst per l’1 d’octubre. En aquest sentit, Jordi Saumell va ser més optimista de cara a la celebració o no de la cita electoral manifestant: “No m’imagino una situació en què el referèndum de l’1 d’octubre no es pugui celebrar”. Mentre que Josep M. Mercadé hi va afegir que “garantia total i absoluta potser no la té ningú, nosaltres lluitarem tant com podrem perquè es pugui celebrar”.

L’Espluga Independència forma part de la taula de coordinació “La Conca de Barberà pel Sí”, juntament amb partits polítics i les organitzacions favorables a votar “Sí” en el referèndum, i en aquest espai Jordi Saumell assegura que els partits els transmeten tranquil·litat de cara a l’1 d’octubre. “Ens traslladen tranquil·litat, hi haurà urnes. I entenc que no ens diguin res més perquè juguem en un estat en què cada frase pot ser utilitzada en contra teva”, va expressar Jordi Saumell.

ENTREVISTA a Jordi Saumell i Josep M. Mercadé (enregistrada el 23 d’agost del 2017)