Un centenar de famíles de l’Espluga han participat aquesta Festa Major a la iniciativa ‘Retrats en família’, del fotògraf Josep Bou. Un projecte que va arrencar fa 11 anys, quan es van fotografiar desenes de famílies espluguines amb l’objectiu de fer un retrat de la realitat de l’època, a principis del segle XXI, perquè en quedés testimoni per les futures generacions. Ara, una dècada després, Josep Bou ha tornat a fotografiar bona part d’aquelles famílies, amb els canvis propis del temps, sense alguns dels seus membres, que han mort, o amb les noves incorporacions i naixements.

El 2006 les fotografies es van fer a l’Antic Hospital, mentre aquesta vegada s’ha escollit l’església Nova per fer-hi els retrats, encara que davant del mateix fons gris que en la primera ocasió. Ara, a totes les famílies participants l’Ajuntament de l’Espluga els regalarà una còpia de la seva fotografia. Una altra de les còpies es quedarà a l’Arxiu Històric Municipal.

El fotògraf Josep Bou explica el projecte a una de les famílies participants. (Foto: Xavier Lozano)
El fotògraf Josep Bou explica el projecte a una de les famílies participants. (Foto: Xavier Lozano)