L’espluguí Antoni Carreras ha estat distingit per la Generalitat de Catalunya amb el premi Jaume Vicens Vives 2017 a la qualitat docent dotat amb 20.000 euros.

L’espluguí és professor del Departament de Dret Públic de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili i se li ha reconegut el seu projecte “Metodologies docents per estimular l’interès per una matèria amb la complicitat de la societat”. Antoni Carreras rebrà el premi el pròxim 8 de setembre durant l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic.

Aquest projecte de metodologies docents ja li va valer el premi del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili a la Qualitat Docent i, arran d’això, va ser un dels candidats de la URV a les distincions Jaume Vicens Vives. Les metodologies de Carreras, que ara han estat distingides pel Govern de la Generalitat, s’apliquen a la URV des de fa 10 anys en un col·lectiu de 1.300 alumnes de les Facultat de Lletres i de Ciències jurídiques i tenen per objectiu estimular la motivació, l’interès i la participació a l’aula.

ÀUDIO: Antoni Carreras explica el funcionament d’aquesta metodologia

Enguany, el Govern ha concedit quatre distincions Jaume Vicens Vives a professors i tres a projectes de les universitats catalanes. Aquests premis s’atorguen des del 1996 i l’import atorgat a cada persona i projecte guardonats s’ha de destinar a projectes d’innovació o de millora docent.

Antoni Carreras encarrila un 2017 ple de reconeixements

Antoni Carreras amb l'alcalde David Rovira a l'acte de lliurament de la Medalla de l'Espluga. (Foto: Xavier Lozano)
Antoni Carreras amb l’alcalde David Rovira a l’acte de lliurament de la Medalla de l’Espluga. (Foto: Xavier Lozano)

A la distinció Jaume Vicens Vives i al premi a la Qualitat Docent de la URV, també cal sumar-li la Medalla de l’Espluga que l’Ajuntament de l’Espluga li va concedir el passat mes de maig. D’altra banda, aquest diumenge 30 de juliol, Carreras va apadrinar els nous gegantons neolítics, Terra i Pastor, juntament amb Helena Rivero.

Escolta el PROGRAMA ESPECIAL que l’EFMR va dedicar a Antoni Carreras