El pregó de Festa Major, enguany a càrrec de Ferran Civit, se celebrarà al Parc del Freginal el dimarts 25 de juliol a dos quarts de nou del vespre, donant el tret de sortida a la festa gran del municipi abans del que és tradicional, com ja va avançar l’EFMR.

El diputat al Parlament de Catalunya pel grup de Junts pel Sí, l’espluguí Ferran Civit, encetarà la Festa Major d’enguany protagonitzant el tradicional pregó d’obertura. Aquest 2017, l’acte es celebrarà des del Parc del Freginal, la ubicació escollida pel pregoner, i també es podrà escoltar en directe a l’Espluga FM Ràdio al 107.4 FM i esplugafmradio.cat. També s’avançarà a dimarts la tradicional disparada de salves per anunciar l’inici de la Festa Major.

El Parc del Freginal es va inaugurar l’any 2010 i, des de llavors, ha acollit activitats escolars de les Coves de l’Espluga i de la Ruta Templera i Hospitalera. Més enllà de l’acte inaugural, el pregó de Festa Major serà el primer acte d’aquest tipus que se celebra en aquest espai.