El Castell de Barberà de la Conca acull aquest dissabte 22 de juliol la Nit 5.1 que comptarà amb música i dansa en directe, una proposta que es complementarà amb els vins, vermuts i caves de 14 cellers del territori i amb la cuina de quatre restaurants.

Es tracta d’un esdeveniment que organitza l’associació La Conca 5.1 amb la voluntat de ser un punt de trobada anual amb els més de 70 col·laboradors de l’entitat i amb la gent del territori. De fet, com va explicar Leandre Romeu a l’Espluga FM Ràdio, la Nit 5.1 té el seu origen en la festa de celebració del cinquè aniversari de l’associació que es va celebrar l’any passat en la mateixa ubicació. La bona rebuda d’aquell acte, ha portat a l’organització a repetir la iniciativa fent certs canvis en el format. D’entrada, s’eliminen les ponències, mentre que la música i la dansa cobrarà més protagonisme.

L’acte obrirà les seves portes el 22 de juliol a les 19 h i, més tard, a les 21.30 h se celebrarà l’espectacle de dansa contemporània “El jardí dels recors” a càrrec de Magda Borrull Companyia. La peça creada per la coreògrafa reusenca, exballarina de la companyia de dansa de Carolyn Carlson (París), està inspirada en les vivències personals, que semblen emmagatzemades en unes golfes antigues. Serà el moviment de les ballarines l’encarregat de desempolsar els diferents records –inspirats en emocions com la solitud i la reflexió, la felicitat i la disbauxa o la ràbia i la buidor– que componen aquest jardí metafòric.

A les 22.45 h, Maria Arnal i Marcel Bagés agafaran el relleu en l’escenari del Castell Templer de Barberà de la Conca. Presentaran el disc “45 cerebros y 1 corazón” en un dels pocs concerts programats a la província de Tarragona. La vocalista badalonina i el guitarrista flixenc faran parada a Barberà de la Conca abans d’emprendre una gira que els durà per Espanya i Portugal. Arnal i Bagés remesclen i componen a partir de músiques de tradició oral que recuperen de gravacions de camp, arxius digitalitzats i fonoteques de la península Ibèrica. La memòria és el fil conductor d’un disc que deu el seu nom a una lletra que la Maria va escriure en llegir la notícia de l’aixecament d’una fosa de la  Guerra Civil a La Pedraja (Burgos).

Vins i gastronomia de la mà dels productors del territori

Durant l’esdeveniment es podran tastar vins, vermuts i caves, així com productes elaborats per quatre restauradors convidats, mentre es gaudeix de l’espectacle de dansa contemporània “El jardí dels records” i del concert de Maria Arnal i Marcel Bagés.   Aquest  dissabte 22 de juliol a les 19 h, el Castell Templer de Barberà de la Conca obrirà les seves portes per donar el tret de sortida a la 2a edició de la Nit 5.1. Durant la vetllada, els assistents podran tastar els productes elaborats pels cellers Abadia de Poblet, Cara Nord, Bàrbara Forès, Carles Andreu, Celler de Capçanes, Celler Domenys, Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, Gerida Viticultors, Jordi Llorens, Mas Foraster, Pla de la Masó, Vega Aixalà, Vermuts Miró i VidBertus. La gastronomia també serà present a la Nit 5.1 a través de quatre restaurats –Cal Maginet (Vilaverd), El Cigró d’or (Vilafranca del Penedès), Portal Dinou (Barberà de la Conca) i Sant Francesc Restaurant (Montblanc)– que oferiran diversos plats i tapesrepresentatives de la cuina amb els productes de proximitat.