La segona edició de la Festa del Motor de l’Espluga congrega aquest dissabte uns 130 pilots al Motopark Francolí per participar en la resistència de ciclomotors o d’Enduro. Amb aquesta jornada el Motoclub Francolí tanca la temporada esportiva sent una de les poques cites d’aquest tipus que se celebra durant l’estiu.

Les competicions de motor no són habituals durant l’estiu, però l’Espluga presenta una de les poques propostes sobre dues rodes durant els mesos més calorosos de l’any. De fet, la iniciativa va començar l’any passat i la bona acceptació de la primera edició ha propiciat que enguany l’entitat l’hagi tornat a programar. Pel president del Motoclub Francolí, Quim Morgades, el fet de celebrar la Festa del Motor a l’estiu enmig d’un calendari buit de propostes de motor ha estat clau per atreure més d’un centenar de pilots. De fet, l’organització va haver de tancar les inscripcions abans d’hora perquè ja s’havia assolit el límit de participants.

Un dels participants de la Festa del Motor 2016 (Foto: Jordi Picanyol)

D’aquesta manera, més de 120 pilots rodaran aquest dissabte al circuit de l’Espluga. Els primers que ho faran són els ciclomotors, les motocicletes de 49 centímetres cúbics. En aquest cas, les dues hores de resistència arrancaran a les 17 h. Mentre que la resistència d’Enduro tindrà lloc a les 20 h i acabarà a les 22 h, quan serà necessària la il·luminació artificial, un fet que, segons Morgades, també agrada molt al pilot. D’altra banda, la celebració d’aquesta prova durant el vespre és un mecanisme per evitar les altes temperatures d’aquests dies.

ENTERVISTA a Quim Morgades, president del MotoClub Francolí