Nois i noies d’arreu del territori català participen aquests dies en un Camp de Treball a l’Espluga que té per objectiu netejar la llera del riu Milans i el naixement del riu Francolí. Durant 15 dies, gairebé 25 joves fan intervencions tècniques en aquest entorn però també participen en activitats de lleure i complementàries, com per exemple esdeveniments que organitzen entitats de l’Espluga durant aquestes setmanes.

La Fundació Escolta Josep Carol, creada per Escoltes Catalans, coordina el Camp de Treball que té per objectiu netejar, mantenir, i recuperar la zona del riu Milans, d’una banda, i recuperar de la infraestructura de rec al naixement del riu Francolí, de l’altra. La monitora, Núria Molero, ha explicat que durant els primers dies els joves s’han dedicat a eliminar la canya americana de la llera del riu i a eliminar les deixalles situades en el naixement del riu Francolí.

ÀUDIO: Núria Molero, monitora de la Fundació Escolta Josep Carol.

Aquestes jornades també compten amb la col·laboració de l’Associació CEN que desenvolupa un projecte de regeneració del riu Francolí.

ÀUDIO: Una de les representants de l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals

Els nois i noies que participen al Camp de Treball provenen d’arreu de Catalunya, sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona, i reben amb bons ulls les iniciatives socials en què participen.

ÀUDIO: Una alumna explica els motius pels quals participa al Camp de Treball