Des d’aquest dijous Montblanc acull, per novè any consecutiu, milers de joves preparats per a viure la 22a edició de l’Acampada Jove, el festival político-musical que organitzen les JERC. L’arrancada de l’Acampada Jove es farà en un ambient calorós amb màximes que superaran els 31 °C i mínimes lleugerament per sota dels 20 °C, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Malgrat això, avui, sobre el terreny, les temperatures arribaven als 35 °C a la una del migdia. 

Al llarg d’aquest matí arriben els primers assistents, ho fan amb transport particular, bus o tren. En el cas del tren, Renfe ha ampliat el servei amb un increment de 10.000 places addicionals a les línies R13 (Barcelona Estació de França – Lleida per Valls) i R14 (Barcelona Estació de França – Lleida per Tarragona i Reus) per tal de facilitar l’arribada dels assistents al festival que se celebra des d’avui i fins dissabte.

L’Acampada s’autodefineix com un espai de llibertat alternatiu als circuits d’oci i, enguany, posa especial atenció al referèndum d’autodeterminació del pròxim 1 d’octubre. Avui comença amb l’acte “Diem Sí a la República de la diversitat: el col·lectiu LGTBI+ a l’Àfrica i aquí” amb Marc Serana i Carme Porta com a ponents.

Per aquest vespre, els concerts programats són: Miquel del Roig, Xeic, JoKB, Aspencat, Doctor Prats, La Terrasseta de Preixens i DJ OGT amb La Pegatina com a principal reclam.