Els espluguins Apalanke pujaran a l’escenari de Shikillo Festival, una trobada musical de referència de l’estat Espanyol, després de ser el grup amb més vots del concurs participatiu que va engegar l’organització del festival.

La trobada musical se celebra a Àvila, concretament al municipi de Candeleda, el 3,4 i 5 d’agost  i els espluguins compartiran escenari amb grups de primera línia de l’escena musical de l’estat espanyol. Alguns dels noms que encapçalen el cartell del festival són Kase.O, Estrincnina, Talco, Gatillazo, Lágrimas de Sangre, Aspencat o Green Valley. 

Apalanke actuarà al festival al costat d’aquests grups d’èxit i davant de 7000 persones que omplen l’aforament dels concerts. L’organització convocava fa unes setmanes un concurs del qual seleccionaria dues propostes musicals per incloure a l’oferta del festival, d’una banda la formació musical més votada pel públic i una proposta que seleccionaria un jurat professional. En aquest cas, els espluguins han guanyat l’apartat participatiu del concurs.