La parella formada per Xavier Ayala i Jonathan Nogales van guanyar la Treko Black després d’aconseguir totes les valises amb menys d’11 hores. La primera posició es va decidir per poc més de 7 minuts de diferència, ja que els segons classificats, Eduard Roig i Pep Nogués, també van sumar tots els punts de les valises però van fer-ho amb més temps. Ricard Miquel i Isabel Peregrina han estat els guanyadors de la prova en categoria mixta després d’aconseguir gairebé totes les valises amb 10 hores i 49 minuts.

ÀUDIO: Laly Puig, responsable de Drac Actiu, valora positivament la tercera edició 

La prova d’orientació començava a les 10 del matí d’aquest dissabte des de l’Espluga al centre d’activitats de Drac Actiu, empresa organitzadora de la Treko Black, i acabava a Prades gairebé 12 hores després. Com és habitual en aquest tipus de proves, els participants van recórrer un itinerari que no havien fet anteriorment i, gràcies a això, van descobrir racons d’un gran valor paisatgístic i monumental a l’entorn dels Boscos de Poblet i les Muntanyes de Prades. En aquest sentit, el recorregut descobria fonts i tolls d’aigua, vitals pels participants a causa de les altes temperatures d’aquest dissabte; ponts de pedra o coves.

El podi de la Treko Black, decidit per 7 minuts de diferència

Les classificacions de la Treko Black es decideixen pels punts que aconsegueix cada equip amb les valises que aconsegueix recollir i, en cas d’empat, guanya l’equip que ha fet el recorregut en menys temps. En aquesta tercera edició, s’ha fet valer aquest darrer criteri perquè els dos primers classificats van completar totes les valises registrant així una puntuació de 500 punts. Tot i això, Xavier Ayala i Jonathan Nogales arribaven al final de la prova després d’un temps de 10:49:28, mentre que Eduard Roig i Pep Nogués finalitzaven amb un registre de 11:06:43.

El tercer equip que va sumar més punts va ser el de Ricard Miquel Cabestany i Isabel Peregrina que aconseguien 480 punts amb poc menys d’11 hores (10:49:24), amb aquesta puntuació es proclamaven guanyadors de la categoria mixta. La quarta posició de la categoria absoluta i tercera de la classificació de parelles masculines la va ocupar Raúl Ortás i Javier Ferrer amb 470 punts i un temps de 11:35:48.

D’altra banda, el podi mixt el completava la parella Marc Morató i Laura Escolà amb 410 punts en 11:32:21 i l’equip format per Sílvia Cabrera, Marta Farré, Xavier Codinac i Jordi Pla amb 340 punts en un temps de 11:29:09.