Dos municipis de la Conca de Barberà, Santa Coloma de Queralt i Montblanc, acolliran alguns dels concerts del nou festival de música clàssica que se celebrarà aquest estiu a la Costa Daurada. Donarà el tret de sortida el 8 de juliol i es programaran concerts a 10 municipis del Camp de Tarragona durant 5 setmanes.

Es tracta del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou que, amb un pressupost de 100.000 euros, oferirà més de 40 concerts, entre els quals òpera, sarsuela catalana, piano o propostes que aproparan els grans èxits de la música clàssica. El Castell dels Comptes de Santa Coloma de Queralt serà un dels escenaris d’aquest festival i s’hi celebraran fins a 7 concerts de l’11 de juliol a l’11 d’agost. Al seu temps, la capella de Santa Magdalena de Montblanc és l’espai escollit pel festival a la capital de la Conca de Barberà i s’hi podran escoltar dos concerts el dimecres 19 de juliol i el 2 d’agost. La primera edició del festival portarà al Camp de Tarragona propostes destacades de l’escena internacional com a reclam d’aquesta programació, però la iniciativa també vol apostar pels artistes del territori. És una suma, segons els organitzadors, capaç de cridar l’atenció, però també amb un destacat caràcter formatiu.

ÀUDIO: Melani Mestre, director artístic del festival, destaca l’aposta pels artistes del territori

El festival s’ha presentat aquest dilluns a Salou (Foto: cedida)

El director artístic del festival, Melani Mestre, ha assegurat a l’EFMR que la iniciativa té la voluntat de connectar municipis del Camp de Tarragona a partir de la música. «Volem que la música faci de vehicle i permeti un coneixement molt més extens d’un territori que és magnífic, que cal potenciar i descobrir», ha expressat el director.  D’altra banda, Melani Mestre ha avançat que si la primera edició del festival té èxit, en un futur podria estendre’s a altres municipis de la Conca, com és el cas de l’Espluga de Francolí.

ÀUDIO: El director del festival assegura que la música és un bon vehicle per connectar municipis

Consulta la programació del festival 

ENTREVISTA a Melani Mestre, director artístic del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou