La 3a edició de la Treko Black se celebrarà aquest dissabte 17 de juny limitant el format a 12 hores, deixant enrere el repte de les 24 hores, i estrenarà una col·laboració amb la Universitat de Lleida formant part d’un estudi de recerca que avaluarà el desgast físic dels participants. En l’edició d’aquest 2017, com a novetat, hi podran participar equips de fins a 5 membres.

Una de les valises de l’edició de l’any passat estava ubicada al Monestir de Poblet (Foto: Gerard Bosch)

La prova esportiva que organitza l’empresa Drac Actiu amb el suport de Marmot i els ajuntaments de l’Espluga i de Vimbodí i Poblet arriba enguany a la seva tercera edició, però aquest format d’activitat parteix del model de la Trekorientació del qual aquest 2017 se’n celebra el 15è aniversari. Per aquest motiu, el director de Drac Actiu, Gonzalo Gil, ha assegurat que “estem davant de l‘edició més completa de la història” d’aquestes proves d’orientació, per les característiques del recorregut però també pel paisatge per on transcorrerà la Treko Black.

La prova donarà el tret de sortida des de l’Espluga a les 10 del matí i clourà a Prades a les 10 de la nit després de creuar els termes de l’Espluga, Vimbodí i Poblet i s’endinsarà també al PNIN de Poblet i a les muntanyes de Prades.

Dos participants de la Treko Black 2016 (Foto: Gerard Bosch)

La TrekoBlack a estudi

Malgrat eliminar la cursa de 24 hores per falta d’inscrits, la Treko Black enguany formarà part d’un estudi d’INEF de la Universitat de Lleida en què s’estudiarà el desgast físic dels participants d’aquesta prova. L’estudi es farà amb una parella mixta amb l’ús d’aparells tecnològics que estudiaran diversos paràmetres dels atletes.

Alhora, des de la mateixa universitat també es promou la participació dels alumnes d’INEF en competicions d’aquest tipus i, d’aquesta manera, la prova esportiva comptarà amb alumnes de la universitat entre la llista d’inscrits.

ENTREVISTA: Gonzalo Gil explica els detalls i les novetats de la prova esportiva

Gonzalo Gil, responsable de Drac Actiu, als estudis de l’EFMR (Foto: Gerard Bosch)