L’Espluga FM Ràdio ha emès aquest diumenge una nova edició del programa ‘La Plaça’, en aquest cas dedicada a analitzar la represa del projecte de creació del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Bosc de Poblet. El periodista Xavier Lozano ha conduït una tertúlia amb diferents representants del territori com l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell; el de Vilanova de Prades, Artur Miró; el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Espluga, Antoni Vendrell. Tots ells han explicat la recent trobada amb els responsables del Govern i de la Diputació de Tarragona per reprendre les negociacions i la cerca de consens al territori per reactivar el projecte, després d’una dècada aturat. Per això, durant el programa també s’ha conversat amb altres sectors implicats o afectats per la creació del Parc Natural, com l’empresa Drac Actiu o el Motoclub Francolí, aquest últim contrari al projecte. També ha intervingut el diputat espluguí Ferran Civit, portaveu a la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya i impulsor de la reactivació del projecte del Parc Natural. 

 

La reunió per la represa del Parc Natural, el 23 de magi, a la Diputació de Tarragona (Foto: Cedida)
La reunió per la represa del Parc Natural, el 23 de maig, a la Diputació de Tarragona (Foto: Cedida)