El vídeo promocional de la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga ha guanyat un premi al Festival Internacional Terres Catalunya – International Eco & Tourism Film Festival. L’entrega de premis s’ha celebrat a Tortosa entre els dies 31 de maig i 3 de juny de 2017 i l’Ajuntament de l’Espluga ha recollit el segon premi en la categoria de paisatges culturals dins dels premis per a la comunicació turística.

L’Espluga ha obtingut un dels trofeus que representa una oliva feta amb pauma i dissenyada per la dissenyadora rapitenca Anna Reverté i el col·lectiu Art Pauma del Mas de Barberans.

El regidor de turisme de l’Ajuntament de l’Espluga, Jordi Torre, ha celebrat el reconeixement i, en declaracions a l’Espluga FM Ràdio, ha considerat que “suposarà una campanya de promoció i de difusió molt important”. Torre ha explicat que, després d’haver guanyat aquest premi, diverses administracions  administracions difondran el vídeo promocional i això pot suposar un impuls per a la Ruta Templera i Hospitalera.

En aquest festival, un total de 98 produccions optaven a un dels guardons, repartits en tres grans categories, com són comunicació turística, on hi participaven un total de 69 espots, comunicació institucional que comptava amb 7 candidatures i documentals, amb un total de 22 candidats. La categoria de comunicació turística, per la seva banda, estava seccionada amb 12 categories diferents. En total, es van lliurar 42 trofeus.

El lliurament dels trofeus va tenir lloc el passat divendres 3 de juny a la tarda a l’Hotel Villa Retiro de Xerta en una cerimònia en la qual va assistir-hi el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; i els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel; i de Xerta, Roger Avinyó, entre altres personalitats. També va comptar amb la presència d’Alexander V. Kammel, president del Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic (CIFFT).

Amb aquest premi, el vídeo promocional de la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga ja suma dos reconeixements, ja que a finals de l’any passat ja va guanyar el Premi Jordi Cartanyà de la Diputació de Tarragona dins la Nit del Turisme.