Els grups polítics del consistori espluguí han aprovat per unanimitat els representants polítics i persones de diferents sectors turístics que formaran el nou Patronat de Turisme. La votació va produir-se al Ple Municipal d’aquest dijous i suposa un nou pas per constituir aquest patronat que pretén dinamitzar el sector turístic amb representants polítics i persones de diferents sectors turístics que es reuniran periòdicament per establir sinergies amb una línia d’actuació conjunta.

Convergència i Unió tindrà com a titular Joan Amigó i Èrika Soriano com a suplent. Del grup municipal SOM Espluga el representant serà Jordi Miró, com a titular, i Laura Ruiz de Porras, com a suplent. Per últim, Antonio Vendrell serà el titular d’Espluga Viva. La presidència del patronat l’ocupa l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, mentre que el regidor de Turisme, Jordi Torre, n’és el vicepresident. El nou patronat també comptarà amb la veu de persones directament implicades amb el sector, però no vinculades amb partits polítics i seran els vocals en representació dels diferents subsectors turístics.

El subsector d’allotjament i cases rurals serà representat per Mercè Rosich  i els albergs i cases de colònies els defensarà en Maurici Ribé. Pel que fa a la restauració de l’Espluga la portarà en Rafael Lorca. La representant de comerç serà Maria Teresa Martí.
Es van nomenar també vocals per a altres sectors més especialitzats, és el cas del Museu de la Vida Rural que serà representat per Ramon Rosich. El Paratge Natural d’interès Nacional el representarà Ester Trullols i l’oferta complementària per Albert Rovira.

SOM Espluga critica la lentitud en la creació del patronat

Jordi Miró, regidor de SOM Espluga, va agrair durant el ple la implicació de tots aquests nous representants dels diferents sectors. Però també va criticar que el procés de creació del patronat està anant lent perquè ja fa 6 mesos que es va aprovar la creació d’aquest patronat i fins ara no s’ha mobilitzat aquest tema.
ÀUDIO: Jordi Miró, regidor de SOM Espluga 


A l’octubre passat es van aprovar els estatuts del nou patronat i a principis d’aquest 2017 es va enviar una carta a tots els sectors perquè poguessin triar un representant. Jordi Torre, regidor de Turisme, Comunicació i Cultura, recordava a l’oposició que el procés de captació dels representants és un procés que no es podia fer ràpidament.

ÀUDIO: Jordi Torre, regidor de CiU