El Monestir de Poblet acollirà aquest dissabte 18 de març la primera de les jornades de debat de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà.

Aquestes jornades tindran lloc al llarg de l’any, amb l’objectiu debatre sobre tot allò que té a veure amb el paisatge de la comarca.

La primera jornada constarà de tres taules rodones per debatre diferents temàtiques entorn el vi, els elements naturals i la terra com a element del paisatge de producció.
A la taula de debat sobre el vi hi participarà la presidenta de la DO Conca, Mariona Rendé; l’enòleg Martí Magrinyà o la periodista i enòloga, Ruth Troyano.
En l’àmbit dels elements naturals hi participaran Jesús Ortiz, de l’associació CEN; Ester Trullols, directora del PNIN de Poblet o Joan Pallisé, màster en intervenció ambiental.
I finament, a la taula sobre la terra hi participaran Joan Cartanyà, de Fet a la Conca; Salomó Torres d’Unió de Pagesos i Carles Ahumada de la cooperativa de l’Olivera.

Les jornades començaran a les 10 del matí i s’allargaran fins a les 2/4 de 3 del migdia i es faran al Palau de l’Abat del Monestir de Poblet. Es farà també un dinar a l’Hostatgeria i una visita guiada al Monestir de Poblet. Les jornades són obertes a tothom, però cal inscriure’s prèviament.

La carta del paisatge també estarà present a la ràdio 
L’Espluga FM Ràdio i Ràdio Montblanc realitzaran diferents de programes conjunts per portar a les dues emissores els debats que es generin de les sessions de treball de la Carta del Paisatge.L’objectiu és fer arribar aquests debats als oients i que aquests també hi puguin participar.Al llarg de l’any es faran diversos programes especials, i també s’aniran emetent càpsules informatives amb les veus dels protagonistes de cada una de les jornades de treball.

El primer programa, que s’emetrà aquest dissabte al matí (a les 10 a Ràdio Montblanc i a les 11 a l’Espluga FM Ràdio) servirà d’introducció per conèixer què és la carta del paisatge, amb diverses veus expertes en la matèria.

El programa, presentat per Erminia Martí, servirà de punt de partida a la programació especial que les dues emissores realitzaran al llarg de l’any per fer arribar als oients els debats que es generin de la confecció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà.

Els programes especials són una producció de l’Espluga FM Ràdio, Ràdio Montblanc, l’Espluga Audiovisual. Els programes i les càpsules també es podran escoltar a través de les pàgines web de les dues emissores.