L’Espluga FM Ràdio ha viscut una jornada històrica. Després de 20 mesos d’aturada, aquest dissabte 4 de març, l’EFMR ha posat en marxa els nous estudis amb unes instal•lacions renovades a l’alçada del que requereixen els mitjans de comunicació del segle XXI.

La inauguració ha anat a càrrec del vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, juntament amb l’Alcalde de l’Espluga, David Rovira i el president de l’Espluga Audiovisual, Xavier Lozano. També ha parlat el Coordinador de l’Espluga FM Ràdio, Eloi Roca. La inauguració també ha servit per donar el tret de sortida a la 32a temporada de l’emissora.

Acte d’inauguració dels nous estudis de l’EFMR (Albert Grinyó)

Xavier Lozano, que ha estat el primer ponent en parlar, creu haver complert un somni amb l’EFMR. A més també ha donat especial importància a la feina feta i que encara queda per fer agraint la tasca de tots els voluntaris que, de forma altruista, han fet possible la reobertura de l’EFMR. El Coordinador de l’EFMR, Eloi Roca, creu formar part d’una ràdio de luxe, no només per les instal•lacions, sinó per l’equip que hi ha al darrere i així ho ha fet constar en el seu parlament. En la seva intervenció, el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha destacat la importància de l’equilibri geogràfic reivindicant el dret a l’accés a serveis necessaris com el que ofereix l’EFMR. Cruset ha conclòs el seu discurs parlant sobre les virtuts que té un poble com l’Espluga, pel que fa a instal•lacions, entitats i sobretot donant especial atenció a l’EFMR. David Rovira ha reiterat una “història d’èxit”, la de l’EFMR, que es reafirma com a mitjà d’informació, entreteniment i també, com a escola de formació. També ha agraït a tots els col•laboradors que fan possible l’emissora

A les 12h, just després de l’acte, Gerard Bosch i Jordina Picanyol han conduit l’edició especial del “Clau de Setmana”, el nou magazín dels dissabtes al matí de l’EFMR. Un programa que ha servit per desenvolupar una radiografia de la comunicació́ local de la Conca de Barberà amb la participació dels periodistes comarcals Josep Ardila, Joan López i Epi Mestre, com també el coordinador de l’Espluga FM Ràdio, Eloi Roca, i el president de l’Espluga Audiovisual, Xavier Lozano. La taula rodona també ha comptat amb la participació de Xavier Grasset, reconegut periodista català i presentador del “Més 3/24” del canal informatiu 3/24.

ESCOLTA LA RETRANSMISSIÓ DE L’ACTE INAUGURAL