L’emissora municipal de l’Espluga de Francolí, l’Espluga FM Ràdio, torna definitivament a les ones aquest dissabte 4 de març després d’un període de proves d’un mes, que ha posat fi a l’aturada iniciada el juliol de 2015 quan l’equip es va quedar sense direcció i van començar les negociacions per posar solució a les discrepàncies legals entre l’equip i l’Ajuntament. Han estat 20 mesos d’aturada que han suposat un gran impacte a la població, i que han acabat resolent- se amb un procés de mediació, la contractació dels serveis d’un periodista i d’un tècnic per part de l’ajuntament –amb el suport puntual d’una auxiliar-, i la regularització dels col·laboradors mitjançant la nova Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local l’Espluga Audiovisual.

Uns estudis del segle XXI

Aquest dissabte a les 11.30h el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, inaugurarà els nous estudis de l’Espluga FM Ràdio, ubicats a l’Antic Hospital, on l’emissora va ubicar-se el 2001. Un espai que en diferents fases s’ha acabat ampliant a tota la planta i adaptant-se a les noves necessitats tecnològiques i audiovisuals del segle XXI. Dissenyat i proposat per l’equip de col·laboradors de l’EFMR, s’ha construït amb una aportació de 40.000 euros de la Diputació de Tarragona i un pressupost de més de 70.000 euros. A l’acte hi intervindran també l’alcalde de l’Espluga i president del Consell d’Administració de l’Espluga FM Ràdio, David Rovira, el president de l’Espluga Audiovisual, Xavier Lozano, i el coordinador de l’EFMR, Eloi Roca.

Represa de la programació

Després de 20 mesos, l’EFMR reprendrà la programació. Ho farà amb un programa especial a partir de les 12 del matí dedicat a la comunicació local en què se celebrarà una taula rodona amb els periodistes dels mitjans de comunicació de la comarca i amb el periodista Xavier Grasset. La tertúlia servirà per desenvolupar una radiografia de la comunicació local de la Conca de Barberà i per debatre entorn la necessitat de comunicar a la comarca. Durant el programa també s’avançarà la nova graella de programació.

La jornada servirà, alhora, per reprendre l’emissió dels informatius cap de setmana que estrenaran un nou format. Serà a partir de les 13 h amb les veus que ja feien aquest programa, les de Sergi Civit i Anna Garcia, però s’hi incorporaran noves veus i nous espais per tal d’aconseguir uns informatius més atractius i moderns.