Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, ha donat un missatge clar de suport als ajuntaments independentistes: “sé que esteu preparats”. Puigdemont ha participat aquest matí a Palamós a l’Assemblea de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El president també ha assegurat que “som només a uns mesos de la raó per la qual es va constituir l’Associació de Municipis per la Independència”. Puigdemont s’ha mostrat convençut que les institucions municipals i supramunicipals tampoc no fallaran en el tram final del procés independentista, “tal com no heu fallat als ciutadans durant els anys de la crisi”.

El president de la Generalitat ha estat l’encarregat de tancar l’Assemblea General de l’AMI que s’ha fet al Teatre La Gorga del municipi empordanès i que ha reunit representants de més de 200 de les institucions locals.

Assemblea General de l’AMI també ha comptat amb la presència de David Rovira, alcalde de l’Espluga de Francolí, de Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet, Josep Amill, alcalde de Sarral, Carme Amenós, alcaldessa de Passanant i Belltall i Josep Andreu, alcalde de Montblanc.

El plenari de l’Assemblea General ha aprovat de forma unànime l’informe de gestió presentat per l’Executiva, presidida per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, a més de validat els canvis a l’Executiva i la Directiva de l’entitat.