D’un total de 133 vots i un 4,05% de participació ciutadana, el projecte de la nova vorera i supressió de barreres arquitectòniques a la plaça Montserrat Canals ha estat el guanyador amb 65 vots, un 48,87%.

Aquests és un dels tres projectes sotmesos a votació ciutadana amb pressupost de 10.000 euros previst en pressupost municipal i que va ser consensuat per tots els grups municipal representat en l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

L’obra preveu impulsar la supressió de barreres arquitectòniques al nostre municipi, dotant la plaça Montserrat Canals d’una vorera amb diferents accessos que permeti continuar el tram des del pas de vianants de l’Avinguda Catalunya fins al davant del Bar del Casal.

Aquesta actuació també permetria arranjar i enjardinar l’espai adjacent a aquesta nova vorera, aconseguint així que una de les places més concorregudes del nostre municipi presentés una millor imatge i es convertís en un entorn més agradable, permetent també endreçar les places d’aparcament d’aquest espai.

Pel que fa als altres dos projectes, la millora de l’enllumenat exterior del cementiri ha obtingut 45 vots, un 33.84% i l’ instal·lació de nous punts WIFI, 22 vots, un 16,54%. També hi hagut un vot nul.

El regidor de comunicació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Jordi Torre, valora molt positivament l’experiència tenint en compte que és la primera vegada que es duu a terme un procés de pressuposts participatius i s’ha assolit un percentatge de vot similar al d’altres municipis i ja n’han fet en més ocasions.

Torre, encoratja també, a impulsar les pròximes edicions i a obrir la recepció de propostes per tal que aquestes puguin venir per part de tots els ciutadans que ho desitgin.

Vorera del casal